huisartsen van wacht
& nuttige informatie

Wachtpost

Sinds 10 april 2015 werken we met een
centraal oproepnummer voor de wachtdienst van de hele regio
Brakel-Lierde-Zottegem-Herzele-Oosterzele-Aaigem-Burst en Sint-Lievens-Houtem:

Telefoonnummer: 1733 

Bel voor levensbedreigende aandoeningen steeds naar 112 !!!

Tijdens de week (van maandag tot en met donderdag) na 19u00 ‘s avonds hoort u een antwoordapparaat met doorkiezer.

U zal gevraagd worden uw postcode in te geven en af te sluiten met een hekje (#), u wordt dan onmiddellijk doorgeschakeld met de dokter van wacht.

Tijdens het weekend (van vrijdagavond 19u00 t.e.m. maandagmorgen 08u00) hoort u dit bandje niet en wordt u rechtstreeks doorverbonden met de onthaalmedewerker van de wachtpost. Hij/zij zal met u afspreken of er een raadpleging wordt vastgelegd of er een huisbezoek geregeld wordt. In de wachtpost zijn er steeds meerdere huisartsen aanwezig, ook uw eigen huisarts zal geregeld van wacht zijn in de wachtpost. Er is een goede samenwerking met de spoeddienst van het lokale ziekenhuis, zodat men – indien nodig – snel kan ingrijpen.

Tijdens de wachtdienst heeft U er sowieso alle belang bij om zelf naar de huisartsenpraktijk of -wachtpost te komen. Daar kan men u niet alleen snel helpen, maar ook in betere omstandigheden onderzoeken en verzorgen. Huisbezoeken worden voorbehouden voor patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen en waarbij een ruimte wachttijd aanvaardbaar is. Van elk contact krijgt uw huisarts een verslag.

Indien toch een huisbezoek noodzakelijk blijkt, wilt u er dan aandacht voor hebben dat uw huisnummer goed leesbaar is? Bij een avond- of nachtbezoek is het tevens geen overbodige luxe om de buitenverlichting (indien aanwezig) aan te steken.

De artsen passen de conventietarieven toe. Betalingen gebeuren bij voorkeur elektronisch! Breng steeds de volgende documenten mee: elektronische identiteitskaart (of ISI+ voor kinderen), kleefbriefjes van de mutualiteit en een lijst van de medicatie die u gewoonlijk neemt.

De huisartsenwachtdienst is bedoeld voor dringende interventies en is dus niet bedoeld voor het bekomen of verlengen van voorschriften voor chronische medicatie (contraceptiepil, bloeddrukmedicatie, slaapmedicatie,…), het uitschrijven van sportgeschiktheids- en andere attesten, het uitschrijven van allerhande attesten die kunnen wachten tot na de wachtdienst.

De huisartsenwachtpost bevindt zich in de Leeuwerikstraat 14a te 9620 Zottegem

Meer info vindt u ook op www.huisartsenvanwacht-panacea.be

Nuttige telefoonnummers

Anonieme Alcoholisten Vlaanderen: 078 05 27 27
Antigifcentrum: 070 245 245
Brandwondencentrum: 02 268 62 00
ChildFocus: 116 000
Druglijn: 078 15 10 20
Europees noodnummer: 112
Kankerfoon: 0800 15 802
Politie: 101
Rode Kruis: 105
Zelfmoordlijn: 1813
Huisartsenwachtdienst: 1733

Tijd om stil te staan bij de wortels die jouw lichaam voeden…