Anthony Decaestecker

Wie ben ik ?

Ik heb altijd een passie gehad voor sport, beweging en het menselijk lichaam. Na 12 jaar lang basketbal gespeeld te hebben in de jeugdploeg in Gavere, beoefen ik nu met een sociaal en sportief engagement meerdere sporten zoals groepslessen krachttraining, boulderen en lengteklimmen, zwemmen, snowboarden, home work-outs en obstakel runs.

Na twee jaar universiteit kinesitherapie (2013-2015 REVAKI, Gent) ben ik met vol enthousiasme begonnen met osteopathie. Na een full-time opleiding van vijf jaar behaalde ik het diploma Master of Science in Osteopathy MSc.Ost. – D.O. in 2020 aan The International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent.

Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het holistisch beeld van het menselijk lichaam: de combinatie van de biomechanica, bezenuwing, doorbloeding, organen en het psychisch aspect toegepast in praktijk. Vol enthousiasme, nieuwsgierigheid en gedrevenheid volg ik jaarlijks opleidingen en bijscholingen om mijn kennis te vergroten en de meest recentste evidence based technieken toe te passen.

Wat doe ik?

Als Osteopaat is mijn grootste doel de kwaliteit van het leven te verbeteren. De quote “Life is motion and motion is life” is er voor een bepaalde reden en kunnen we overal toepassen.

Osteopathie is een zuiver manuele onderzoek- en behandelmethode binnenin de (para)medische gezondheidszorg. De denkwijze van een osteopaat is holistisch.

Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden: het musculoskeletale systeem (de botten, spieren en gewrichten), het viscerale systeem (de organen) en het craniosacrale systeem (de schedel en hersenvliezen). Indien dat evenwicht verstoord geraakt, en het lichaam dat evenwicht zelf niet meer kan herstellen, kunnen er klachten ontstaan. De oorzaak van de klachten ligt echter niet altijd op de plaats waar pijn wordt waargenomen.
Een osteopaat ondersteunt het lichaam in het herstellen van dat evenwicht door bewegingsverliezen binnen deze systemen te zoeken en te behandelen. Door het optimaliseren van de doorbloeding, beweeglijkheid en bezenuwing kan een osteopaat het lichaam – misschien zelfs letterlijk – een duwtje in de rug geven om het evenwicht te herstellen en/of te behouden.

Waarom HOli-tri?

Waar je altijd mag op rekenen tijdens een osteopathisch consult? Een luisterend oor, heldere uitleg bij elke stap van de behandeling en een nauwgezette opvolging van hoe je als patiënt evolueert. Je bent in goede handen.